A csőgörény és használata

A csőgörény egy hőkezelt,  edzett acéldrót,  mely spirálisan fel van tekerve tengelye mentén. Most a drága ipar (több százezer forintos ) gépekkel nem foglalkozunk, csak a barkács boltok és háztartási boltokban kapható olcsóbb eszközökkel. A csőgörény átmérője általában 3mm és 10 mm között van. Hosszúságát tekintve 3 méter és 10 méter között kapható a kereskedelemben.

Mire alkalmas leginkább:

– kézmosó vezeték tisztítására
– mosogató vezeték tisztítására
– padlóösszefolyó vezeték tisztítására

A csőgörény használata házilag:

Amennyiben az olcsó vackot vettük meg (1-2 ezer Ft.) sokat fogunk kínlódni, mert elhajlik és gubancolódik, és minimum 2 ember kell a használatához, mivel az egyik ember a csőbe navigálja és ott tartja a másik ember meg tekeri valahol a végén. Láttam már olyat is ahol egy hosszú 4 méteres PVC. csőbe dugták, hogy ne tekeredjen össze, tehát egy ember állt a lefolyónál egy tekergette és a 3. ember tartotta a csövet.

Ha már beruházunk, csőgörényre, mert mi magunk szeretnénk a dugulást elhárítani akkor egy átgondolt szerkezetet vásároljunk, olyat ahol a duguláselhárító spirál egy zárt dobban van, és a szerkezet elején van egy tokmány, ahonnan annyi spirált adagolhatunk, amennyivel éppen dolgozunk.

Illusztrációnak itt van négy kép, az első kettő a használhatatlan csőgörényeket  a második kettő a már használhatót ábrázolja.

goreny csőgörény nem jó

csőgörény dobban

csogoreny

Duguláselhárítás Budapest összes kerületében és Pest megye teljes területén, garanciával, gyorsan –  beltérbe és kültérben. Főbb területeink a lefolyótisztítás területein:  mosdó duguláselhárítás, WC. duguláselhárítás, mosogató duguláselhárítás, kád dugulások megszüntetése, zuhanytálca lefolyótisztítás.

Egyéb érdekes cikkeket olvashat még itt is :
Bűz a csatornában
Technológiák

 Szolgáltatás ajánló:

  • Duguláselhárítás Budapesten
  • Bontás nélküli dugulás elhárítás
  • Non-stop lefolyótisztítás Budapesten
  • Olcsó duguláselhárítás Budapest
  • WC. és kézmosó duguláselhárítás Budapesten
  • Zuhanytálca duguláselhárítás
  • Mosogató dugulás megszüntetés Budapest
  • Akna tisztítás Budapesten

Oldalunkon rengeteg érdekes bejegyzés foglalkozik még a házi duguláselhárítással.

Immár nem csupán a duguláselhárítás kapcsán hívhatnak minket, hanem rendelkezésre állunk vízvezeték szerelés, fűtésrendszer szerelés és kiépítés, egyéb épületgépészeti szerelés esetén is. Kezdetben szolgáltatásaink körét a duguláselhárítás több változatával merítettük ki, de ez mára jelentősen megváltozott, hiszen szolgáltatásainkat több ízben is kibővítettük. Szolgáltatásaink sikere mögött egy sikeresen együttműködő jó szakemberekből álló komoly csapat áll. A duguláselhárítás szolgáltatás lehetőséget ad az ügyfeleknek arra, hogy örökre elfeledhessék a csatornák, és egyéb vezetékek valamint a légkondicionáló berendezések dugulását és a velejáró problémákat. A rendszeres duguláselhárítás egyszer és mindenkorra elfeledteti a vezetékek és a lefolyók dugulása okozta problémákat. Nálunk hétfőtől vasárnapig, non stop igényelheti a duguláselhárítás szolgáltatását.