Az otthoni duguláselhárító eszközökről

Az otthoni duguláselhárítás eszközei

Nem szükséges azonnal a duguláselhárító telefonszámát hívnia, amennyiben nem folyik le a mosogató, a kézmosó, a fürdőkád vagy a WC. Az alábbi pár sorban ismertetem, milyen egyszerű eszközökkel érhet el sikert Ön is az eldugult lefolyók ellen. Nem is gondolnánk rá de ezen eszközök többsége kéznél van minden háztartásban. Egy kis leleménnyel és ügyességgel segíthetünk magunkon.

Itt még több praktikát olvashat: >>>> Lefolyótisztítás otthon

1. A csipesz, kitűnően használható a kézmosó és fürdőkád lefolyó csonkjában elakadt hajcsomók és apróbb tárgyak kipiszkálására. (A legjobb a hosszú szárú vékony csipesz, amivel mélyre nyúlhatunk.

2. A WC. pumpa, nagy segítségünkre lehet a lágyabb dugulások megindítására, ellökésére a mosogatónál, fürdőkádnál és WC. csészénél is. (A hatékonyság titka a helyes használatban rejlik. Mindig merőleges pumpáljunk apró vibrációs mozdulatokkal, majd gyakran rántsunk egy nagyot felfelé.)

3. Egy darab slag, vagy a tusolócső, a padlóösszefolyók és zuhanytálcák eldugulását tudjuk hatékonyan átöblíteni a vízsugárral.(Fontos, hogy a padlóösszefolyó bűzelzárót távolítsuk el és a slagot jó mélyre dugjuk az elmenő csőszakaszba, majd rá a víznyomást)

4. Mop felmosó, minta WC. dugulások leghatékonyabb fegyvere. (Dinamikusan pumpáljuk a felmosóval az eldugult WC. csészét, a hosszú szár miatt nagyobb erőt tudunk kifejteni mint a WC. pumpával.

5. A barkácsbolti csőgörény, csak a vékony átmérőjű csövek, rövid szakaszának tisztítására alkalmas.

És egy nagyon hasznos videó a mosogató dugulás megszüntetéséről:

Lefolyótisztítás Budapest összes kerületében nagy szakértelemmel. Csatornakamerázás és WOMA csatornamosatás Budapesten. Duguláselhárítás Pest megyében. Csatorna rendszerek javítása, és új kiépítések. Duguláselhárítás – olcsó árakkal, azonnali kiszállással, garancia vállalás a munkára. Non-stop, hétvégi ügyelettel!