Csőgörénnyel hatékonyabb

Csőgörénnyel hatékonyabb
Nagy a gond, ha nem tudsz mosogatni, mert nem folyik le a csatornába a szennyvíz! Két választásod van: vagy kétségbeesel, vagy nekilátsz magad és megoldod a problémát. Az első választás esetén nem tudunk segíteni, de a második esetre van néhány praktika a tarsolyunkban!

Nem kell azonnal szakembert hívni! Egy egyszerű és minden háztartásba igazodó eszközzel könnyen elháríthatod a dugulást. Az eszköz neve: csőgörény. Ezzel az olcsó 1-2 ezer forintos eszközzel, melynek neve egyáltalán nem gusztusos, nagy segítséget nyújthat neked abban, hogy azonnal megszabadítsd a lefolyódat a dugulástól. Nem kell vegyszert használnod, nincs egészségedre ártalmas vegyi gőz, pusztán ez az eszköz és a két kezed szükséges ahhoz, hogy például a mosogatóból a csatornába jusson a használt víz.

Első ránézésre nem könnyű vele dolgozni, de gyakorlat teszi a mestert! Ne tántorítson el az eszköz nem ismerete attól, hogy használd. A dugulás mértékétől függ a használati ideje, de hatása általában biztos. Milyen dugulásoknál alkalmazható sikeresen a csőgörény? Például a kézmosó és a padlóösszefolyónál. Ezeknek a lefolyóknak elég szűk a keresztmetszete, ezért áll meg a könyökökben és a lefolyócső falán a hajcsomó és a szappanmaradvány. A csőgörény beengedése után tekerjük meg a spirált, majd a problémás szakasznál húzgáljuk ki és be. Ha egyedül nem megy, hívjunk segítséget, hogy ne kunkorodjon össze a csőspirál. Természetesen előfordulhat az is, hogy nagyobb dugulási problémával állsz szembe és a csőgörény nem lesz elég, kell még más praktika is a teljes sikerhez. Van még néhány ügyes megoldás, hogy hogyan lehet a dugulási problémát elhárítani!