Dugulás a fürdőszobában

Dugulás a fürdőszobában
A konyha mellett a fürdőszoba a dugulások kialakulásának fő helyszíne, hiszen itt több helyről is nem oda illő dolgok kerülhetnek a rendszerbe. Jobb esetben a fürdőszoba kialakítása, a mosdó, kád, zuhanyzó és mosógép beépítése olyan módon történt, hogy dugulásukat, csőtöréskor a csövek cseréjét könnyű megoldani. Vannak olyan fürdőszobák, általában nem hivatásos szakember keze által építve, melyeknél nem hagytak helyet a szerelésre, nincs padlóösszefolyó. Ezeknél csőtöréskor hatalmas bontási munkálatok kellenek a probléma megoldáshoz, és a visszafalazás, csempézés, rendrakás nem kevés járulékos költséget von maga után. A szerelési díj nemkülönben.

Dugulás a fürdőszobában
Dugulás a fürdőszobában

 

A dugulások nem mindig egyik pillanatról a másikra történnek, sőt, leginkább lassabb folyamatok végállomása, melynek során rengeteg lerakódás akadt meg a csövekben és végül elzárta a víz útját. A fürdőszobában ott a kézmosó, a kád, zuhanytálca, a padlóösszefolyó, sőt a mosógép is. Ezek mind potenciális lehetőségek a dugulást okozó szennyeződések lefolyóba jutására.

A mosdónál történik a kézmosás, borotválkozás, fogmosás, és még sok más tevékenység, szokástól függően. Minden vegyszerre, tisztálkodó szerre igaz, hogy túl sokat használva belőlük, használatkor nem oldódik fel az egész, hanem eredeti állapotában kerül a lefolyóba. Borotválkozáskor a lehulló apró szőrszálak nagy galibákat tudnak okozni, mert megtapadnak vagy jól belefúródnak a cső falán lerakódott puha anyagba és hajszálak, hosszabb szőrszálak beléjük akadnak. Nem egy rossz ötlet újságpapírra borotválkozni A fürdőkádnál és zuhanytálcánál ugyanaz a helyzet, mint a kézmosónál, kivéve, hogy ezek sokkal nagyobb mennyiségű zsírosabb víz, fel nem oldott tisztálkodó szer és haj bekerülésére alkalmasak. A jellemzően nagy veszélyforrás még a mosógép. Ebből a benne felgyűlt lerakódások darabkái vagy a mosópor maradéka kerülhet a rendszerbe.

A padlóösszefolyónál arra kell vigyázni, hogy takarítás közben ne söpörjünk fölötte úgy, hogy koszt húzunk a seprű vagy felmosó előtt, mert bepotyoghat. Hajszál, fültisztító pálca is beeshet az általában nagyobb lyukú szűrőn. A padlóösszefolyók fontos szerepet töltenek be, hiszen itt fut össze a fürdőszoba csőrendszere és a kiömlőt víz is ide folyik be, ha jól lett kialakítva. Ennek rendszerint a lejtenie kell. Jobb a megelőzés, kis odafigyeléssel elkerülhetjük a dugulásokat, de ha mégis beüt a baj, hívjunk szakembert, házi módszerekkel nem mindig lehet megoldani, fürdőszoba esetében különösen igaz ez.

Duguláselhárítás Budapest minden kerületében nagy szakértelemmel. Csatornakamerázás és csatorna mosatás Budapesten. Lefolyótisztítás és csatorna tisztítás Pest megyében. Csatorna rendszerek javítása, és új kiépítések. Duguláselhárítás – olcsó árak, azonnali kiszállás, garancia vállalás a munkára. Non-stop, hétvégi ügyelettel!

Duguláselhárító szolgáltatási területeink:
Budapesten: I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerület, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. kerület, XX. kerület, XXI. kerület, XXII. kerület, XXIII. kerület. Valamint Pest megye teljes területén.

Dugulás a fürdőszobában
5 (100%) 1 vote