Duguláselhárítás – árak és költségek

Duguláselhárítás – árak és költségek
A vízvezeték szerelő és duguláselhárító szakembereket legtöbbször a kisebb-nagyobb dugulások miatt hívják a lakásokba. Sokan egyből a szakember számát tárcsázzák, míg mások csak akkor kérnek segítséget, ha a problémát saját kezűleg nem tudják elhárítani. Súlyos dugulás esetén mindenképpen érdemes szakemberre bízni a megoldást, de nem árt, ha előtte tisztában vagyunk a szerelés költségeinek alakulásával is.

Nem létezik két teljesen egyforma munka és egyforma munkadíj, de általában elmondható, hogy a nagyvárosokban magasabb óradíjjal dolgoznak a szakemberek, mint vidéken. A kiszállási díjat az is növelheti, ha (a feladat függvényében) a szerelő nem egyedül, hanem segéddel érkezik, vagy drága parkolási díjat fizet.

Amennyiben egy kisebb dugulás (kézmosó, zuhanytálca) percek alatt megszüntethető egy ipari vákuum pumpa segítségével, alacsonyabb költségekkel számolhatunk. Viszont ha a strang vezetékből vagy a WC. csészéből ömlik vissza a szennyvíz, sürgős megoldásra van szükség, akár az éjszaka közepén is, ilyenkor természetesen komoly berendezésekre van szükség és az éjszakai kiszállás is plusz költségekkel járhat.

Sajnos nem minden dugulást lehet gyors szolgálati megoldásokkal (pumpa, spirál, víznyomás) egyszerűen elhárítani. Rengeteg esetben csak a gerincvezeték, alapvezeték, strang vezeték cseréje hoz megoldást. Ilyenkor a szakértelem megkerülhetetlen, a többórás munka (bontás, szerelés, anyagok) pedig a duguláselhárítás és vízvezeték szerelés legköltségesebb kategóriájába tartozik.

Nagy általánosságban elmondható, hogy a beltéri dugulások elhárítása az olcsóbb árkategóriába tartozik, míg a kültéri (vastag cső, hosszú csőszakasz) a drágább árkategóriába tartozik. A beltéri dugulások elhárításához kisebb “olcsóbb” eszközök is elégségesek lehetnek (50-500 EFt.). A kültéri dugulások elhárításához viszont nagy teljesítményű csőgörényekre, és magasnyomású csatorna mosóval (WOMA) történik, ezen berendezések nagyon drágák. (500Eft.-20 MFt.) Ezért elmondható, hogy beltérben akár 10 ezer forintért is el lehet hárítani egy dugulást, míg kültérben 20 ezer forinttól indulnak a duguláselhárítás költségei.

Duguláselhárítás Budapesten   fix árakkal, olcsón, azonnal. Csatornakamerázás és WOMA csatornamosatás Budapesten. Duguláselhárítás Pest megyében. Csatorna rendszerek javítása, és új kiépítések. Duguláselhárítás – olcsó árakkal, azonnali kiszállással, garancia vállalás a munkára. Non-stop, hétvégi ügyelettel!