Eldugult szennyvízakna tisztítása

Milyen funkciókat lát el a szennyvízakna ?
Tisztítási pontot biztosít a csatornahálózathoz. Fordító funkció is létre hozható amennyiben a csatorna hálózat nyomvonalán iránytörés van. Szintkülönbségek kiküszöbölésénél fogadó teret biztosít a beömlő szennyvíznek.

Mikor válik szükségessé a szennyvízakna tisztítása ?
Dugulás a belső vagy külső hálózatban. Elzsírosodott oldalfalak és belső rész. Gyökérbenövések az aknafalon és a csatornahálózatban. Beomlások és szerkezeti süllyedés.

Hogyan tisztítják a duguláselhárító szakemberek a szennyvíz aknákat ?
Magasnyomású mosóval az oldalfalakat. Nagynyomású csatorna mosató berendezéssel (Woma) az eldugult szennyvíz csöveket. A begyökeresedett szakaszokat pedig, gyökérvágú fejjel ellátott spirálokkal.

Eldugult szennyvízakna tisztítása
Eldugult szennyvízakna tisztítása

A leggyakoribb csatorna típusok ahol duguláselhárítást vállalunk:
Gerincvezeték, alapvezeték, strang vezeték, WC. lefolyó vezeték, WC. csésze,mosogató vezeték, mosogató, padló összefolyó és szuez szifon, klíma vezeték, udvari összefolyó, fürdőkád, zuhany, mosdó piszoár, esőcsatorna és minden egyéb más szennyvíz elvezető.

Eldugult szennyvízakna
Eldugult szennyvízakna

És a cikk végére egy érdekes fotósorozat. Duguláselhárító kollégáinknak nem kis fejtörést okozott a csatorna akna felkutatása, ugyan is a tulajdonos sem tudta hol húzódik. Szerencsére megtaláltuk, így a dugulást is el tudtuk hárítani.

aknafedel-kiasas
Az elrejtetett aknafedél
beton-aknafedel
A megtalált beton fedél
csatorna-akna
A kitisztított csatorna szakasz
Eldugult szennyvízakna tisztítása
Szavazzon!