Gondolatok a duguláselhárítás témaköréből

Ha már egyszer kialakult a a dugulás a lefolyóvezetékben két lehetőségünk van, vagy megpróbáljuk a dugulást házilag elhárítani vagy mestert hívunk. A házilagos próbálkozásunk állhat abból, hogy a bolti lefolyó tisztítószerekkel próbálkozunk vagy a lefolyótisztítót házilag készítjük el. A bolti duguláselhárító szerek közül inkább válasszuk a folyékony halmazállapotúakat, mert ha nem oldják fel a dugulást, akkor legalább nem kötnek a lefolyórendszerbe, mint a szilárd halmazállapotúak szoktak. Az otthoni duguláselhárító szerek közül legpraktikusabb és egyben legolcsóbb szerek: a trisó, szódabikaróna és az ecet.

Az ügyesebbek esetleg vásárolhatnak egy csőgörényt is, ebből viszont a vastagabb, masszívabb kivitelt ajánlom. Konyhai mosogató és a fürdőszobai mosdó dugulásánál is bevethető ez az eszköz. Amennyiben a padlóösszefolyó dugult el akkor a spirálozás előtt feltétlen takarítsuk ki és távolítsuk ela bűzelzáró könyököt, vagy a komplett bűzelzáró egységet.

WC. dugulás esetén a pumpán kívül nincs igazán más fegyverünk. Az eldugult WC. szerencsés esetben csak a sok Wc. papírtól tömődött el, azonban ha tárgy került bele (toalett kacsa), vagy a WC. csésze beszerelése szakszerűtlen (excenter), minden képen szakemberre lesz szükségünk. Kültéri csatorna hálózatok eldugulását a rossz lefolyócső lejtés, süllyedés, lefolyó törés és fa gyökerek is okozhatják.

Ha egyszer felújításba vagy építkezésbe vágunk, a lehető legjobb minőségű és helyesen méretezett nyomó és lefolyóhálózatot építtessük be, (mivel ez a falban, földben lesz) és ne szégyelljünk minőség ellenőrt hívni a kivitelezőre, így elkerülhetjük a rengeteg bosszúságot ami az utólagos reklamációval, pereskedéssel és bontással járhat, ha trehány munkát végeztek a mestere.

Duguláselhárítás Budapesten – fix áron, garanciával. A legjobb házi praktikákat és ötleteket az otthoni duguláselhárításhoz ! Csatornatisztítás Budapest összes kerületében nagy szakértelemmel. Csatornakamerázás és WOMA csatornamosatás Budapesten és Pest megyében. Duguláselhárítás – olcsó árakkal, azonnali kiszállással, garancia vállalás a munkára. Non-stop, hétvégi ügyelettel! Ezenkívül rengeteg hasznos tanácsot olvashat még weboldalunkon.

Gondolatok a duguláselhárítás témaköréből
Szavazzon!