Intő jelek és a dugulások kialakulása

Intő jelek és a dugulások kialakulása

A dugulás általában nem egyik napról a másikra alakul ki. Ez egy folyamat végeredménye, mely az életed ritmusától függ, milyen gyorsan zajlik. Vannak jelek, melyekre odafigyelve még idejében felkészülhetsz arra, hogy a dugulás ne következzen be.

Nehezen folyik le a víz? Mennyi idő kell ahhoz, hogy egy liter víz távozzon a mosogatóból? A fürdőszobai lefolyónál nem jelenik meg a víz lefolyására jellemző tölcséres örvény? A szappanhab „visszaköszön”? Szörcsög, köhög a mosdó lefolyója? Kuruttyol, bugyborékol a fürdőkád lefolyója? Háromszor kell lehúzni a WC tartályt, míg egyszer távozik a WC. papír?

Csak néhány kérdés, melyre válaszolva tisztába lehetsz azzal, hogy a lefolyók átfolyók-e, vagy már kialakulóban van a dugulás. Ha az intő jelek régóta fennállnak, akkor nagy az esély arra, hogy a dugulás régebb óta építi önmagát, a teljesen vízelzáró akár napok kérdése lehet.

A legjobb lépés, amit még megtehetsz, ha a kezdeti dugulást akár házi megoldásokkal, akár vegyszerekkel próbálod megszüntetni, mielőtt még a teljes dugulás ki nem alakul. Ha már a kezdeti stádiumon túl vagy, akkor hívj dugulás elhárító szakembert, aki a megfelelő eszközökkel kitisztítja a szennyvízelvezető rendszeredet.

De mire is figyeljünk oda hogy ne alakuljon ki a dugulás: soha ne öntsünk zsíros, olajos anyagokat a mosogatóba, csak forróvízzel mosogassunk. A zuhanyzásnál, fürdésnél mellőzzük a balzsamos tusfürdőket, használjunk lefolyószűrőt amennyiben hosszú hajunk van. A WC-nél csak könnyen oldódó WC. papírt használjunk és a csészét tartsuk karban, vízkő oldóval hetente, így nem fog elvízkövesedni, ami szintén keresztmetszet szűkülést okozhatna.

Intő jelek és a dugulások kialakulása
Szavazzon!