Lefolyótisztítás sütőporral

De miből is van a sütőpor ?
Fő alkotóeleme a nátrium-hidrogénkarbonát, amely savas anyag hatására lebomolva szén-dioxidot bocsát ki. Emellett a széndioxid felszabadulás sebességét a különböző savhordozók hozzáadásával szabályozhatjuk.

Tehát magában a sütőpor semmire nem jó. Minden képen kell hozzáadnunk valami olyan olcsó, és a háztartásban is fellelhető anyagok, mely katalizátorként fog működni. Ez pedig a jó öreg ecet. Nem mondom, hogy minden dugulás elhárítására tökéletes kombó a sütőpor ecet párosítás, de kisebb konyhai és kézmosódugulásoknál már sokszor bizonyított.

lefolyotisztitas-sutoporral

Mit csinál a csőben a sütőpor és az ecet ?
Heves és gyors reakció fog lezajlani, mely, hőfejlődéssel és gáztermeléssel jár. A nagy mennyiségű felszabaduló széndioxid fog a segítségünkre lenni a duguláselhárításba.

Hogyan használjam ?
Háziasszonyok elmondásából az derült ki, hogy már 2 tasak sütőport is elég a lefolyóba önteni, és mehet rá egy pohár ecet. A hatást csak fokozza, ha le tudjuk dugózni a lefolyót, hogy az elegy maró hatása és a felszabaduló gáz még jobban érvényesülni tudjon. Praktikusan, dugót rá, majd egy fazekat tele vízzel. Természetesen a túlfolyót is érdemes bedugnunk.

Mikor használjuk és mikor ne ?
Első sorban akkor használjuk, ha nincs kedvünk, vagy lehetőségünk szétszerelni a mosogató, kád, kézmosó szifonját és feltételezhetően csak a szifonban van a lerakódás. Sajnos ha, messze a falban, vagy a fővezeték lefolyó szakasz van eldugulva, akkor ez a házi praktika kevésnek fog bizonyulni.

Oldalunkon rengeteg érdekes bejegyzés foglalkozik még az  otthoni és házi dugulás elhárítással.

Lefolyótisztítás sütőporral
5 (100%) 1 vote