Lefolyótisztítás sütőporral

De miből is van a sütőpor ?
Fő alkotóeleme a nátrium-hidrogénkarbonát, amely savas anyag hatására lebomolva szén-dioxidot bocsát ki. Emellett a széndioxid felszabadulás sebességét a különböző savhordozók hozzáadásával szabályozhatjuk.

Tehát magában a sütőpor semmire nem jó. Minden képen kell hozzáadnunk valami olyan olcsó, és a háztartásban is fellelhető anyagok, mely katalizátorként fog működni. Ez pedig a jó öreg ecet. Nem mondom, hogy minden dugulás elhárítására tökéletes kombó a sütőpor ecet párosítás, de kisebb konyhai és kézmosódugulásoknál már sokszor bizonyított.

lefolyotisztitas-sutoporral

Mit csinál a csőben a sütőpor és az ecet ?
Heves és gyors reakció fog lezajlani, mely, hőfejlődéssel és gáztermeléssel jár. A nagy mennyiségű felszabaduló széndioxid fog a segítségünkre lenni a duguláselhárításba.

Hogyan használjam ?
Háziasszonyok elmondásából az derült ki, hogy már 2 tasak sütőport is elég a lefolyóba önteni, és mehet rá egy pohár ecet. A hatást csak fokozza, ha le tudjuk dugózni a lefolyót, hogy az elegy maró hatása és a felszabaduló gáz még jobban érvényesülni tudjon. Praktikusan, dugót rá, majd egy fazekat tele vízzel. Természetesen a túlfolyót is érdemes bedugnunk.

Mikor használjuk és mikor ne ?
Első sorban akkor használjuk, ha nincs kedvünk, vagy lehetőségünk szétszerelni a mosogató, kád, kézmosó szifonját és feltételezhetően csak a szifonban van a lerakódás. Sajnos ha, messze a falban, vagy a fővezeték lefolyó szakasz van eldugulva, akkor ez a házi praktika kevésnek fog bizonyulni.

Oldalunkon rengeteg érdekes bejegyzés foglalkozik még az  otthoni és házi dugulás elhárítással.

Tisztelt Látogató, nem sikerült az otthoni módszerekkel megszüntetni a dugulást?
Bízza a szakemberekre a duguláselhárítás elvégzését. A duguláselhárítás az a kisegítő lehetőség, szolgáltatás, amelynek segítségével örökre megszabadulhatunk a lefolyók, egyéb vezetékek, WC-k, fürdőkádak dugulási problémáitól. A duguláselhárítás szolgáltatás, amelyet mi ügyfeleinknek kínálunk, a legjobb minőséget biztosítja a legjobb áron. Ezért arra kérjük önöket, hogy ne bízzák a véletlenre a dugulást.

Megújult duguláselhárítás szolgáltatásunk segítségével bármilyen akadály elhárítunk attól függetlenül, hogy a dugulás épületen belül vagy az épületen kívül következik be. További részletekért látogassa meg internetes oldalunk vagy kérdezzen telefonon. Duguláselhárítás mellett számos más szolgáltatással sietünk az ügyfelek segítségére, csak egy hívásába kerül. Mindemellett számos kedvezményben is részesülhet, a részleteket megtalálja honlapunkon.