Mennyibe kerül a duguláselhárítás ?

A megrendelők első kérdése a telefonban így hangzik : és mennyibe fog kerül a duguláselhárítás ? A kérdésre gyakran kérdéssel válaszolunk…. hol van helyszín, mi van eldugulva, mióta van eldugulva, és mekkora a csőátmérő ?  de még a válaszok után is csak nehezen tudunk, precíz, fix árat mondani. Fontos azt az egyszerű tényt megállapítani, hogy egy rendkívül fertőzés veszélyes és nagy szakértelmet igénylő szolgáltatás, ezért viszonylagosan a drágább szolgáltatások körébe tartozik.

 A duguláselhárítás ára nagyba függ a munka helyétől (Pl.: lakásban lévő mosogató, tetőn lévő esővezeték gyűjtő csatorna, nagyüzemi konyhai alapvezeték) és az eldugult vezeték méretétől és hosszától. Egy másik fontos szempont, hogy hol van az ingatlan ahol fellépett a dugulás. A mai benzin és parkol árakat figyelembe véve 2500 és 5000 Ft közötti kiszállási díj van beépítve minden vállalkozás ártarifájába.

Gyakran elég csak egy szívó-nyomó vákuum pumpa és már zúdul is le az eldugult WC, de van olyan is, hogy hosszú órákig kínlódnak a duguláselhárító szakemberek milliós berendezésekkel, egy (építőanyaggal vagy higiéniás törlőkendőkkel teledobált) alapvezeték kitisztításával.

Alapvetően elmondhatóak a következők:
Egy lakásban lévő konyhai vagy fürdőszobai vezeték (32-63 mm cső ) kitisztításának reális ára : 9-16 ezer forintba fog kerülni. Egy komolyabb (110-300 mm cső) dugulás elhárítása azonban nagyobb gépeket és több munkát igényel, ezért 15-30 ezer forintba fog kerülni.

A költségeket az alkalmazott technológia is nagyban befolyásolhatja. Például, ha már tartálykocsit kell bevetni az udvari csatornaszakasz kimosatásához, biztosan nem fogjuk megúszni a duguláselhárítást 20 ezer Ft. alatt.

Mennyibe kerül a duguláselhárítás ?
Szavazzon!