Mennyiben tehetünk a dugulás kialakulásáról ?

A “miért pont velem” és “miért pont most” kezdetű mondatok az elsők, amik kicsúsznak az ember száján, mikor dugulással találja szemben magát. A miértekre egy rövid önvizsgálattal könnyen megtalálhatjuk a választ, hiszen a dugulás a legritkábban alakul ki szerkezeti hiba folytán. Valójában a csövek nagyon sok mindent képesek kibírni és mire a dugulás kézzel fogható válik, a vízvezeték rendszer már évek óta elszenvedi a karbantartás teljes hiányát és az áldatlan bánásmódot.

Dugulások kialakulása
Dugulások kialakulása

 

Bárhol is jelentkezzen, a dugulásért nagyrészt maguk a lakók tehetők felelőssé. Magától értetődőnek vesszük, hogy kényelmünket kiszolgálva a fürdőkád, a mosogató, a WC. mindig kifogástalanul működik, de hogy ez így is maradjon, semmit nem teszünk. Nem törődünk azzal, hogy mennyi hajszálat, ételmaradékot öblítünk le a lefolyókba, azon sem szoktunk üres óráinkban rágódni, hogy vajon mennyi mosószer, tusfürdő, sampon folyik le és tapad meg csupán egyetlen hónap leforgása alatt a csövek falán.

Ha ezt végiggondoljuk, inkább az tűnik hihetetlennek, hogy a csövek mindezek ellenére képesek akár évtizedeken át dugulásmentesen üzemelni. Hogy fennakadás nélkül tudjuk használni őket és a dugulás okozta kellemetlenségekkel és kiadásokkal se kelljen számolnunk, nem hanyagolhatjuk el az odafigyelést és a rendszeres tisztítást sem.

Használhatunk a lefolyónyílásokra helyezhető szűrőket, (kézmosónál és fürdőkádnál javasolt) végezhetünk forró vizes átöblítést és fokozatosan áttérhetünk az olyan tisztító- és tisztálkodószerek használatára, melyek kevésbé terhelik a vízvezeték hálózatot. A gyengébben habzó mosogatószerek, a mosóporok helyett a mosógélek használata nem túl nagy áldozat, ám a csövek számára felér egy terápiával. Amit még tehetünk, hogy az összegyűjthető szennyeződéseket – hajcsomók, ételmaradékok, olaj – nem hagyjuk lejutni a csövekbe.

Duguláselhárítás Pesten és Budán – fix áron. Duguláselhárítás Zugló, Rákospalota, Újpest, Szentmihály. Kedvező árakkal.

Mennyiben tehetünk a dugulás kialakulásáról ?
Szavazzon!