Miért dugul el olyan gyakran a WC. ?

Miért dugul el olyan gyakran a WC.?
Hogy egy WC. vezeték vagy csésze olyan gyakran eldugul, annak több oka is lehet. Előfordulhat, hogy már eleve rosszul lett beépítve, ez esetben a probléma a WC. használatának kezdetétől fennáll. Ha azonban a dugulás szokatlan és csak az utóbbi időben jelentkezik, más tényezők húzódnak meg a háttérben.

Miért dugul el olyan gyakran a WC
Miért dugul el olyan gyakran a WC

 

Azoknál a WC.-knél, melyek kezdettől fogva “hajlamosak” a dugulásra, a legtöbbször a beépítéskor elkövetett hibák tehetők felelőssé. Ilyen lehet egy rosszul megválasztott, túl szűk keresztmetszetű lefolyócső vagy a rossz szellőzés, azaz a túl kevés levegő miatt a víz lassabban folyik le.

Ha a WC.-vel csak az utóbbi időben vannak gondok, azt jelenti, hogy a működését befolyásoló tényezők közül legalább egy megváltozott. A WC. lefolyójának szokatlanul gyakori eldugulását okozhatja a WC. áthelyezése vagy a fürdőszoba, lakás felújítása során a lefolyóvezetékek módosítása. Előfordulhat, hogy a csövekben szerves anyagok halmozódtak fel és okoznak lerakódásokat.

A legprózaibb eset, amikor a kisgyerekek a ludasok a dugulások kialakulásában. Sokszor megtörténik, hogy véletlenül vagy játék közben beleejtenek nem odavaló tárgyakat a WC. kagylóba, majd le is öblítik azokat. Ez esetben a spirált hívhatjuk segítségül.

Így szüntessük meg a WC. dugulását házilag!
Az egyik legkellemetlenebb háztartási “baleset”, amikor a WC. eldugul. A probléma megoldása nem várhat, egyrészt a WC. használatát nem mellőzhetjük, másrészt, ha a kezdeti dugulást nem kezeljük, azt kockáztatjuk, hogy egy napon arra jövünk haza, hogy az egész fürdőszoba vízben úszik.

Ha úgy fest a helyzet, hogy a WC. hamarosan túl fog csordulni, azonnal zárjuk el a tartály csapját, hogy ne kerülhessen még több víz a kagylóba. Elsőként érdemes a forró vizet, mint duguláselhárítót kipróbálni. Ha a WC.-csészében van víz, merjük ki, majd egy vödör forró, szinte forrásban lévő vizet a magasból öntsünk célzottan a lefolyóba. Várjunk 5 percet, hiszen a meleg víznek is idő kell, hogy feloldja a lerakódásokat.

Ha nem történik változás, egy bögrényi mosogatószert öntsünk a kagylóba, ehelyett sampon is megfelel, a lényeg a zsíroldó hatás és a síkosság. Ezután öntsünk még forró vizet a WC.-be, hogy aktiváljuk a mosogatószert. Várjunk további 20 percet, ha a víz elkezd lecsordogálni és teljesen lefolyik a WC.-csészéből, nyissuk ki a csapot és öblítsünk.

Amennyiben a forró víz a mosogatószerrel kombinálva nem bizonyulna hatékonynak, próbálkozzunk a pumpával, esetleg a felmosó mop erőteljes pumpálásával is próbálkozhatunk, ha nem ment el a dugulás tárcsázzuk a duguláselhárító telefon számát.

A duguláselhárítás szolgáltatását az éjjel – nappal, hétvégéken és ünnepnapokon is, igénybe veheti. A duguláselhárításra úgy kell gondolnia, mint egy hosszabb távú, szükségszerű befektetésre, amelynek segítségével meghosszabbíthatja a lefolyók és a különböző vezetékek élettartamát, valamint megóvhatja otthonát az esetleges károktól. Hívjon minket a nap 24 órájában hétvégén vagy ünnepnapokon is. A duguláselhárítás szolgáltatás alkalmazásával továbbá megmenekül a dugulási problémák során fellépő és tapasztalható súlyos károktól is egyaránt. Ez a megoldás nem csak átmenetileg tisztítja meg a vezetékeket, hanem igen hosszú távú megoldást kínál épségük megőrzésére és tisztaságuk fenntartására. A rendszeres odafigyelés jelentősen meghosszabbítja az élettartamot és csökkenti a károk megjelenésének esélyeit. Szolgálatainkat a hét bármely napján non stop igényelheti, még ünnepnapokon is ügyfeleink rendelkezésére állunk. A duguláselhárítás mellet számos egyéb szolgáltatással bővítettük kínálatunkat, így önnek nem kell fölöslegesen időt pazarolnia a megfelelő szakember keresgélésére. Ezeket ajánlatos azonnal orvosolni, ezért mi egyúttal vízvezeték-szerelést is vállalunk. További információkat a honlapunkon talál vagy érdeklődhet telefonon is.

Miért dugul el olyan gyakran a WC. ?
5 (100%) 1 vote