Szennyvíztisztító létesítmények

Szennyvíztisztító kislétesítménynek nevezik az olyan létesítményeket, melyek a települési szennyvizek nem közműves elvezetésére, tisztítására és tárolására szolgálnak, emellett egyenértékű környezetvédelmi megoldást biztosít a közműves megoldással.

Ez a megoldás nem igényel energiafelhasználást, engedélyeztetése 500m3/ év szennyvízkibocsátás alatt jegyzői hatáskörbe tartozik. De ennek feltételei, hogy lakossági, saját célú szennyvízkibocsátásra használják és a tisztított víz szikkasztásra vagy a gyökérszinten való elszivárogtatásra kerüljön.

Kiépítésének munkafolyamata a következő: Először szükség van egy helyszínrajzhoz illeszkedő elhelyezési tervre. Ennek elkészítése után kiássák a szennyvíztároló és csatorna helyét. Nem nagy lyukat kell elképzelni, így nincs feltétlenül szükség markológépre, kézi erővel is megoldható. Az alsó részre egy kavicsteríték kialakítása és döngölése a csövek és egyéb alkatrészek elhelyezése, majd a gödör betemetése, szellőző kialakítása.

A rendszer részei:
•  Szennyvíztisztító tartály, azaz oldómedence: Ennek feladata az iszap visszatartása, itt megy végbe az aerob fermentáció, melynek lényege, a mikroorganizmusokban végbemenő anyagcsere folyamat során történő szerves anyagok lebomlása.
• Szikkasztómező: A szennyvíztartály közvetlen közelében kialakított, általában csatorna formájú kavicsdöngölésű terület, mely kellőképpen megszűri a szennyvizet, így az olyan tisztaságúvá válik, ami a talajban elszivárogva semmiféle veszélyt nem jelent a környezetre. A kövek, a talaj kiválóan alkalmas e célra a benne folyamatosan lejátszódód fizikai, kémiai, biológiai folyamatoknak köszönhetően.

A kerti szennyvíztisztító előnyei, hogy a megfelelően kiválasztott tartályt, a elég évente egyszer üríteni, meghibásodása kizárható, hiszen mozgó alkatrészeket, elektronikát nem tartalmaz, működése nem jár energiafelhasználással, a tisztított víz alkalmaz a gyökérréteg öntözésére. A tartály könnyű, 100-1200 kilogramm, telepítése során nincs szükség komoly munkagépekre, sav-, lúg- és fagyálló polipropilén anyagból készül. Szennyvíztisztító kislétesítmény használata esetén nincs csatornadíj, ám településfüggő, hogy a kiépített közműcsatorna használatát vagy annak díjfizetését kötelezővé teszik-e.

A nem szakember által ásott, betonozott vagy más belső borítással ellátott szennyvízgyűjtők többsége eddig nem okozott problémát, ám nagyon fontos megjegyezni, hogy a kellő szűrés, tisztítás nélkül komoly fertőzésveszélyt jelent egy-egy ilyen létesítmény.

Duguláselhárítás Budapest minden kerületében nagy szakértelemmel. Csatornakamerázás és csatorna mosatás Budapesten. Lefolyótisztítás és csatorna tisztítás Pest megyében.  Csatorna rendszerek javítása, és új kiépítések. Duguláselhárítás – olcsó árak, azonnali kiszállás, garancia vállalás a munkára.  Non-stop, hétvégi ügyelettel!

Duguláselhárító szolgáltatási területeink:
Budapesten: I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerület, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. kerület, XX. kerület, XXI. kerület, XXII. kerület, XXIII. kerület. Valamint Pest megye teljes területén.

Szennyvíztisztító létesítmények
Szavazzon!