Toplista a dugulásért felelős anyagok között

Toplista a dugulásért felelős anyagok között
A dugulás kialakulása egy folyamat, akármelyik helyiségről is beszélünk. De minden dugulás kialakulásáért vannak olyan anyagok, melyek az első helyre pályáznak. Lássuk mik is ezek…

A konyhai dugulás esetében minden dugulásért elsősorban a zsiradék és olajmaradványok a felelősek. Ezek a hidegben megdermedve szinte ragasztóanyagként szolgálnak az olyan egyéb anyagok megtapadására, melyek összességében egy kemény anyaggá kövülve okozzák a dugulást. Ezt rögtön követi a sűrű, balzsamos, fehér mosogatószer, ami gyenge zsíroldó képessége révén nem oldja fel a mosogatni kívánt edény szennyeződését, sőt még lerakódást is okoz. Tehát ezeket a sűrű, fehér “kézkímélőnek” kikiáltott mosogatószereket soha ne használjuk, mert hosszútávon dugulást fognak okozni.

A fürdőszobai dugulás esetében a szépségápolási szerek és a tisztálkodásra használt anyagok jelentik a ragasztóanyagot a további lefolyóba került anyagoknak. Nyáron a naptej és a napolaj, hidratáló, testápoló is a dugulásra hajlamosító anyagok toplistájára kerül. A zuhanykabin, szauna lefolyójára szintén rossz hatással van a rengeteg olaj, krém használata.

Nem az a cél, hogy ezeket ne használd a mindennapi életed során, de fontos, hogy a lefolyók tisztaságára is odafigyelj. Kérd szakember tanácsát, segítségét, vagy tisztítsd magad heti rendszerességgel, hogy a dugulást megelőzd. Ha pedig már kialakult a dugulás, akkor hívj szakembert, aki azonnal, rövid határidőn belül megoldja helyetted a problémádat. Hogy mit tehetünk házilag: egy marék szódabikarbóna, rá egy bögre ecet a lefolyóba, ezután várjunk 10 percet és öntsük nyakon egy fazék forróvízzel az egészet. Garantált a hatás.

Toplista a dugulásért felelős anyagok között
Szavazzon!