WC. duguláselhárítás házilag

Már első lépésbe szögezzük le, hogy itt teljesen felesleges a szódabikarbóna, az ecet, a kóla, a sütőpor, mivel a komolyabb átmérőjű csőről és komolyabb problémáról van szó. A dugulás lokalizálása a legfontosabb. A dugulások leggyakoribb okozója a túlzásba vitt WC. papír felhasználás, a tisztasági törlőkendő, az ételmaradék és a WC. illatosító. Amennyiben a dugulás csak a csészét és környékét érinti, mi magunk is próbálkozhatunk, azonban, ha hosszabb lefolyószakaszról van szó, inkább bízzuk duguláselhárító szakemberre a dugulás elhárítását.

WC. duguláselhárítás házilag
WC. duguláselhárítás házilag

Amit mi magunk is megtehetünk: 

1. Elő a pumpát és vibrációs mozdulatok kifejtésével megpróbálhatunk némi vákuumot kifejteni a WC. csészében. Ne tuszkoljuk a dugulás felett felhalmozódott vizet, inkább ritmikusan, gyors apró mozdulatokkal dolgozzunk és a pumpa felrántására koncentráljunk. Ha megindul a víz, azonnal húzzuk a WC.-t, hogy a friss víz átöblítse a rendszert.

2. Elő a felmosót (mop) és dugjuk be a WC. csésze garatjába, majd dinamikus mozdulattal próbáljuk megindítani a dolgokat.

3. A spirálos duguláselhárítás módszere. Csak ritkán sikerük vele megoldani a WC. dugulást, mivel a barkácsboltokban, többnyire csak kis átmérőjű játékszereket árulnak. Ennek segítségével esetleg csak egy bepottyant WC. illatosítót vagy kisebb dugulást tudunk megszüntetni.

4.  Az utolsó módszer csak ezermestereknek ajánlott családi házban ! Hozzuk be a slagot, merjük ki a trutymót a WC. csészéből, majd dugjuk le a csésze torkába a tömlőt. Arra ügyeljünk, hogy heretikusan zárjuk le a slag körül egy törölközővel a garatot. Ezt azért tegyük, hogy a nagy víznyomás tudjon érvényesülni, és bízzunk benne, hogy kiviszi a dugulást.

Duguláselhárítás Budapest összes kerületében és Pest megye teljes területén, garanciával, gyorsan –  beltérbe és kültérben. Főbb területeink a lefolyótisztítás területein:  mosdó duguláselhárítás, WC. duguláselhárítás, mosogató duguláselhárítás, kád dugulások megszüntetése, zuhanytálca lefolyótisztítás, padlóösszefolyó duguláselhárítás – Budapesten.

A legbőségesebb információkat itt találhatja: https://www.dugulaselharitas.net/szotar.html